Art de Beauté

last van droogtelijntjes?

last van droogtelijntjes?
Rimpels vs. droogtelijntjes 

Rimpels ontstaan door de afname van collageen en elastine, waardoor de huid slapper begint te worden en de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. Droogtelijntjes daarentegen hebben niet met huidveroudering te maken, maar ontstaan door een vochttekort in de huid en zijn vaak vrij eenvoudig op te lossen.  

Meer dan 70% van de vrouwen heeft een vochtarme huid 

Wil jij weten of je ook een vochtarme huid hebt? Pak er eens een spiegel bij, houd de zijkant van je vinger tegen je wang en duw de huid iets naar boven. Zie je nu huidstructuur met fijne lijntjes en barstjes? Dat is hèt teken van een vochtarme huid.  

Vroeg of laat krijg je ook met huidveroudering te maken. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hebben droogtelijntjes te maken met het vochttekort in jouw huid. Hieronder vind je zes tips bij droogtelijntjes: 

1. Bescherm je huid (en ogen!) tegen de zon 

Deze tip staat stip op nummer 1 bij droogtelijntjesMisschien weet je al dat 80% van vroegtijdige huidveroudering wordt veroorzaakt door externe factoren, maar wist je dat de zon jouw huid ook uitdroogt? Haar beschermlaag (huidbarrière) raakt beschadigd door de UV-straling en kan dan geen vocht vasthouden. Door het vochttekort in de huid ontstaan er sneller droogtelijntjes.  

Zorgt dat jij dagelijks een product gebruikt met minimaal SPF 30. LOOkX Sun fluid SPF 30 & LOOkX Smart 4-in-1 protection primer beschermen de huid tegen UV-stralen, maar ook tegen omgevingsfactoren (zoals kou) die droogtelijntjes kunnen veroorzaken. 

2Start niet of stop met roken 

Wist jij dat roken belangrijke vitamines in je huid vernietigen? Bovendien kan het haar enorm uitdrogen, wat effect heeft op droogtelijntjes. Deze tip hoort daarom ook in het rijtje om droogtelijntjes te voorkomen en behandelen. 

3. Let op wat je eet (en drinkt) 

Wat je in jouw winkelmandje legt in de supermarkt is van grotere invloed op rimpelvorming dan je misschien zou denken. Vermijd suikers, eet vetten die rijk zijn aan Omega-3 vetzuren en kies voor voeding dat rijk is aan antioxidanten. En niet te vergeten... drink genoeg water om je huid van binnen te hydraterenHier vertellen we je meer over pretty’ eten.  

4. Douche niet te warm 

Een warme of hete douche droogt jouw huid uit en zal uiteindelijk droogtelijntjes veroorzaken. Stel jouw douche iets kouder in en verzorg de huid van jouw lichaam naderhand met een verzorgende body lotion en gezicht met de juiste skincare routine. 

5. Hydrated skin looks younger 

Stel droogtelijntjes zo lang mogelijk uit door je huid van buiten (en binnen) goed te hydrateren. 

  • Reinigen: Gebruik een gezichtsreiniger die de huid niet alleen goed reinigt, maar ook haar beschermlaag in balans houdt. LOOkX Amazing cleansing balm reinigt, heeft een anti-ageing effect, zorgt voor een extra verzorgingsboost en legt een beschermend laagje op de huid.  

  • Serum: LOOkX Moisture serum zorgt ervoor dat droogtelijntjes en een trekkerig gevoel in korte tijd verdwijnen. Bovendien herstelt het serum de vochtbalans en wordt het tot in de diepe huidlagen opgenomen. Jouw huid voelt gelijk soepel en zacht aan na gebruik.  

  • Crème: LOOkX Moisture daycream is een heerlijk luchtige, vetvrije crème die een trekkerig gevoel voorkomt en hydrateert tot in de diepere huidlagen. En als bonus wordt tegelijkertijd vroegtijdige huidveroudering tegengegaan.   

6. Exfoliëren 

Een gladde huid weerkaatst het licht beter, wat ervoor zorgt dat je straalt! Zeg dag tegen droogtelijntjes, scrub of peel jouw huid regelmatig om haar te ontdoen van dode huidcellen en de celvernieuwing te stimuleren. Kies een mild, maar effectief product zodat je je huid niet beschadigt met een schurende korrel, zoals LOOkX Derma skin repair acid peel of LOOkX Vitamin C intense peelingTwijfel jij tussen een scrub of peeling, wij helpen je graag! 
Producten bestellen? Dat kan heel makkelijk en snel met de Whatsapp business app. Kijk bij informatie/openingstijden voor meer informatie

 

last van droogtelijntjes?

last van droogtelijntjes? Rimpels vs. droogtelijntjes Rimpels ontstaan door de afname van collageen en elastine, waardoor de huid slapper begint te worden en de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. Dr…

Stel direct uw vraag  • Volg ons op:
  • Art de Beauté op Facebook
  • Art de Beauté op Twitter