Art de Beauté

een dagcrème gebruiken? waarom???

een dagcrème gebruiken? waarom???

"Ik kan toch mijn nachtcrème overdag gebruiken als de zon niet schijnt!" Dit horen we vaak in de praktijk...het antwoord is 'nee' 

Belangrijkste functie van een Dagcrème is beschermen

Overdag is de huid vooral gebaat met bescherming, bescherming tegen zonneschade is de belangrijkste, vandaar een SPF filter in de dagverzorging. Maar ook bescherming tegen fijnstoffen uit de lucht en tegenwoordig heel voornaam tegen het blauwe licht van computers en smartphones. Je huid heeft ook behoefte aan antioxidanten en ingrediënten om je vochtbalans te beschermen en te herstellen en zodoende je huidbarrière te versterken. 

Een Nachtcrème = Herstellen 

's Nachts is het moment waarop je huid werkt aan herstel. Om die reden zitten nachtcrèmes bomvol herstellende ingrediënten, bijvoorbeeld ceramiden, antioxidanten en vitamine C. 

Je ziet het...een dagcrème heeft niet hetzelfde herstellende vermogen als een nachtcrème. Ieder heeft dus een specifiek doel.

De zon schijnt altijd, ook als het regent

Ook achter een dikke stapel wolken is de zon actief en haar schadelijke uv-stralen komen helaas door die wolken heen. Veelgehoord: "maar ik zit toch de hele dag binnen!". Helaas, ook dóór het raam weten de uv-stralen je huid te vinden. En dat is precies de reden waarom een nachtcrème overdag dus niet volstaat. Een dagcrème met zonnefilter van minimaal SPF 30 blijft ons advies. Rain or shine.

  • Smart 4-in-1 protection primer: Deze award-winning protection primer geeft jouw huid een viervoudige bescherming: tegen blauw licht, UV-straling, huidveroudering en vervuiling. En heeft ook nog een matterende en porie verfijnende werking, om te zorgen dat je make-up look minimaal 12 uur perfect blijft zitten. 
  • Sun fluid SPF30: geniet van de zon, wij beschermen je! LOOkX Sun fluid SPF30 bevat natuurlijke zonnefilters en biedt jouw huid UVA- en UVB-bescherming tegen zonlicht en andere schadelijke factoren van buitenaf. Werkt bovendien anti-ageing, herstellend en voorkomt pigmentvorming.

Dagverzorging maandactie

Dagverzorging maandactie Reinigen is stap nummer 1 als je optimaal je huid wilt verzorgen en huidveroudering een stap voor wilt zijn!Daarna volgt dagverzorging om je huid optimaal te beschermen tegen o.a. zonschade, vervuilin…

Stel direct uw vraag  • Volg ons op:
  • Art de Beauté op Facebook
  • Art de Beauté op Twitter