Art de Beauté

Hoe geef jij je grauwe winterhuid een intensieve boost?

Hoe geef jij je grauwe winterhuid een intensieve boost?

 

 

Grauwheid, droge en rode plekjes, schilfers en een strak gevoel, zijn veel gehoorde beauty klachten in de winter. Hoe kun je die grauwe winterhuid de baas worden en ook in dit jaargetijde met een stralende huid voor de dag komen?

hier enkele tips om je grauwe winterhuid een boost te geven!

De natuurlijke vochtbalans is van slag!

Een grauwe winterhuid met oneffenheden ontstaat al snel wanneer je huid wordt blootgesteld aan grote temperatuurwisselingen.

Wat dacht je van de verwarming die hoog staat en buiten de heersende winterse kou. Je huid probeert zich steeds aan de omgeving aan te passen, maar deze temperatuurschommelingen maken het je huid erg moeilijk, gevolg: droge plekken, terwijl op andere plekken de huid weer te vet is. Ook huidirritaties en schilfers zijn dan een veelvoorkomend probleem.

Wat kun je hieraan doen?

1. een zachte reiniging van je huid

Iedereen weet dat reinigen een stap is in de huidverzorging die je niet mag overslaan. Ga in de winter echter wat zachter met je huid om. Voorkom dat de natuurlijke beschermlaag van je huid steeds weer wordt aangetast, waardoor de huid niet de kans krijgt om te herstellen. Laat je adviseren 

2. Verwijder de dode huidcellen

Dode huidcellen geven je huid een grauwe uitstraling. Ze hopen zich op de huid op en vormen een droog, dof laagje huid, vaak met schilfers. Verwijder deze dode huidcellen dmv een peeling of scrub.

Bij Art de Beauté kunnen we je huid opnieuw laten stralen na een professionele fruitzuur peeling die perfect is afgestemd op jouw huid. 

Tip: breng afloop een hydraterend masker aan om de vochtbalans van de huid te herstellen en de huid te kalmeren. Na afloop heb je meteen een gezonde ‘glow’. 

3. Investeer in een goede nachtcrème

Een belangrijk weetje is dat de huid vooral ’s nachts tijdens je slaap aan de slag gaat om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Help je huid met een rijke, voedende nachtcrème en versterk je natuurlijke huidbarrière. 

4. Geef je huid een vitamine C boost

Een van de meest onderzochte ingrediënten in huidverzorging is vitamine C. Het is bovendien ook een van de meest doeltreffende ingrediënten voor het oppeppen van de grauwe winterhuid. Vitamine C in crèmes bevordert de aanmaak van collageen, dat voor een stevigere huid zorgt. Daarnaast kan het de huid ook ophelderen, omdat het acne en pigmentvlekken vermindert. Ook bij rosacea leidt vitamine C tot aanzienlijke verbeteringen. Verder is het ook niet onbelangrijk om op te merken dat vitamine C als antioxidant schade door uv-straling kan reduceren. Vitamine C werkt nog beter in combinatie met vitamine E. Zorg ook dat je via voeding voldoende vitamine C binnenkrijgt om de huid te ondersteunen. Let op: meer is niet altijd beter. Houd je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Vitamine C toppers zijn o.a.  LOOkX Vitamin C intense Peel en/of Mask

5. Maak kennis met een behandeling op maat bij Art de Beauté

Een andere manier om je grauwe winterhuid effectief een oppepper te geven en er snel weer stralend uit te zien, is het ondergaan van een behandeling op maat bij Art de Beauté. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van serums/ olie's, hoogwaardige maskers en bijvoorbeeld het LED mask Therapie. Een ware boost voor elke huid!  

 

 
  

super deal

super deal    Anti-Ageing Super Deal Wil jij ook de beste anti-ageing voor je huid? Profiteer dan nu van deze Mega knaller....een compleet huidverbeterings pakket inclusief stappenplan met ma…

Stel direct uw vraag  • Volg ons op:
  • Art de Beauté op Facebook
  • Art de Beauté op Twitter