Art de Beauté

waar komt mijn serum nou eigenlijk terecht in de huid?

waar komt mijn serum nou eigenlijk terecht in de huid?

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, maar wist je dat jouw huid veel verschillende functies heeft? 

Vernieuwing
Het buitenste laagje van je huid, de opperhuid (Epidermis), bestaat voornamelijk uit zogenaamde hoorncellen. De verhoornde cellen worden constant vernieuwd en verwijderd door het lichaam.
Tip: Je kunt de bovenste verhoornde cellen huidvriendelijk verwijderen met bijvoorbeeld de LOOkX vitamin cocktail scrub of de LOOkX Polish Pads (wist je dat de hoornlaag ook weer uit verschillende laagjes bestaat en dat afhankelijk van welke peeling je toepast je de hoeveelheid hoornlagen verwijdert?

Bescherming
Jouw huid vormt een barrière voor de buitenwereld en heeft daardoor verschillende beschermende functies:

 1. Tegen schadelijke bacteriën, virussen en schimmels
  De hoornlaag (opperhuid) zorgt ervoor dat water en schadelijke invloeden van buitenaf niet door jouw huid kunnen binnendringen in je lichaam. Er zitten ook allerlei goede bacteriën en schimmels op de huid die voorkomen dat ziekteverwekkers op de huid kunnen groeien. 
  Tip: Dankzij de antibacteriële eigenschappen in onze LOOkX Solution cream worden eventuele puistjes voorkomen en bestaande bestreden.

 2. Tegen UV-straling
  Het pigment van jouw huid beschermt je tegen beschadiging door UV-stralen van de zon. Het is als het ware een beschermend laagje over de huidcellen die de UV-straling absorbeert. 
  Tip: Het is verstandig om je huid een handje te helpen en extra bescherming te geven met een product met een hoge SPF. LOOkX Sun fluid met SPF 30 kan dagelijks worden aangebracht op een gereinigde huid of over je dagverzorging. De formule geeft bescherming tegen zonlicht en andere schadelijke factoren van buitenaf.

 3. Tegen beschadiging 
  In je huid zitten ontzettend veel elastische vezels die jouw lichaam beschermen tegen bijvoorbeeld stoten en uitrekken. 
  Tip: De LOOkX Retinol2ndG lijn stimuleert de collageenaanmaak in de diepere huidlagen en beschermt het bestaand collageen tegen beschadiging.

 4. Tegen uitdroging
  Van binnenuit zorgt jouw huid ervoor dat er niet te veel water en zouten verloren gaan om een perfecte balans in het lichaam te creëren. 
  Tip: Om jouw huid een handje te helpen kun je gebruik maken van de LOOkX Moisture lijn, deze vervult de behoeften van een droge, vochtarme huid en hydrateert tot in de diepere huidlagen.

Warmteregulatie
Jouw huid zorgt ook voor de warmteregulatie om je lichaamstemperatuur constant te houden. Zo ga je zweten als je te warm bent en zal de doorbloeding versnellen doordat de bloedvaatjes in de huid open gaan staan om af te koelen.

Als jouw lichaam te koud wordt zullen de haartjes omhoog gaan staan, ga je minder zweten, en de bloedvaatjes in de huid zullen zich samenknijpen om je op te warmen en dit vast te houden.

Energieopslag
De diepste laag van onze huid, het onderhuidse bindweefsel (hypodermis), bestaat voornamelijk uit vet. Dat is een belangrijke bron van energie voor ons lichaam.
Tip: Door het LOOkX H2O masker te gebruiken vindt er in het hart van de cellen maximale hydratatie plaats, hierdoor stijgt zowel het vochtgehalte in de huid als het energiepeil van elke cel.

Sociaal
Natuurlijk is jouw huid voor iedereen zichtbaar en kun je jezelf uiten naar de buitenwereld. Op het eerste gezicht beoordelen mensen elkaar aan de hand van wat ze zien, daarom kunnen huidaandoeningen het leven van patiënten op sociaal gebied ook erg beïnvloeden. 
Tip: De zuiverende, kalmerende formule van de LOOkX Balance cream brengt de huid op korte termijn in evenwicht, zodat ze al haar functies weer naar behoren kunt uitvoeren. De crème geeft prachtige resultaten bij vele huidaandoeningen.

Hoe komen onze werkstoffen in deze diepere huidlagen terecht?

LOOkX Skintechnology  
LOOkX werkt met de allerhoogste percentages geconcentreerde werkstoffen. De effectiviteit van een product kan daarmee tot wel 50x versterkt worden! LOOkX Skintechnology combineert innovatieve plantstamcel therapie met peptides, waardoor de stoffen huideigen worden. Hierdoor kunnen ze doordringen tot de diepere huidlagen, en worden de producten extreem goed opgenomen. 

Het product doet direct zijn werk, maar werkt ook de hele dag door! En dat is natuurlijk heel belangrijk voor o.a. pollution bescherming en anti-ageing

Het LOOkX laboratorium staat in Zwitserland en heeft eco-cert certificering. De unieke huidverzorgende make up maakt het assortiment compleet. 

Peptiden
Om dit soort werkstoffen op de juiste manier in de huid te krijgen, bevatten alle LOOkX Skincare producten peptiden – moleculen - die uit korte ketens aminozuren bestaan. Peptiden werken als geleiders van actieve ingrediënten, waardoor deze in de diepere huidlagen terecht komen.

Plantstamcellen
LOOkX Skincare maakt gebruik van verschillende plantstamcellen in haar producten, onder andere van tomaten, druiven, frambozen en de cactusvijg. Deze cellen komen in elke plant voor en hebben als unieke eigenschap dat ze zichzelf kunnen vernieuwen. In de huid werken ze op verschillende manieren en kunnen ze voor meerdere doeleinden worden ingezet. Zo beschermen ze bijvoorbeeld de huideigen volwassen stamcellen door hun omgeving in optimale conditie te houden. De plantstamcellen die LOOkX in haar skincare gebruikt zijn zeer geconcentreerd, waardoor ze goed in de verschillende huidlagen worden opgenomen en effectief hun werk kunnen doen. Vaak worden er peptiden aan toegevoegd om ze nog dieper in de huid te laten dringen.De kwalitatief hoogwaardige LOOkX Skincare producten zijn ontwikkeld om tegemoet te komen aan diverse huidbehoeften en allerlei huidproblemen effectief te behandelen, met behulp van speciale ingrediënten, de laatste innovaties en wetenschappelijke kennis. BENEFITS

 • Hoge effectiviteit (werkzaam in de dermis en epidermis)
 • Direct effect en langdurige resultaten
 • Innovatieve biotechnologische ingrediëntencocktails
 • Klinisch bewezen resultaten
 • Bij het publiek bekende ingrediënten, hooggeconcentreerd en ontwikkeld op basis van de nieuwste skincare technologieën
 • Een passende oplossing voor elk huidtype
 • Huidvriendelijk
 • Gespecialiseerd in pre anti-ageing en anti-ageing   
 • High-end uitstraling en kwaliteit voor een relatief goede prijs
 • De laatste wetenschapsresultaten gecombineerd met de schoonheid en kracht van de natuur 
 • Eigentijds design, aantrekkelijke verpakkingen 
 • Ontwikkeld in Zwitserland   

profiteer nu van 15% voordeel op serums en olie

profiteer nu van 15% voordeel op serums en olie in de maand juni kunt u profiteren van 15% voordeel op alle serums en olie's van zowel LOOkX Dermo Skincare als Janssen CosmeticsDe concentratie van werkstoffen in zowel serum's als olie is vele malen…

Stel direct uw vraag • Volg ons op:
 • Art de Beauté op Facebook
 • Art de Beauté op Twitter