Art de Beauté

heb jij je huidveroudering onder controle? Wat kun je er zelf tegen doen....

heb jij je huidveroudering onder controle? Wat kun je er zelf tegen doen....

De zon kan veel schade veroorzaken aan je huid: rimpels, bruine verkleuringen, een doffe teint en zelfs huidkanker. Om een gezonde, jonger uitziende huid te behouden en/of te verkrijgen, zijn er enkele dingen die je moet weten.

WAT JE MOET WETEN OVER DE ZON

Veilig zonnen bestaat niet, of je dat nu in de zon of op een zonnebank doet. uv-B-stralen van de zon veroorzaken zonnebrand en uv-A-stralen zijn feitelijk sluipmoordenaars. Je voelt deze stralen niet, maar ze zijn wel de belangrijkste oorzaak van huidkanker, rimpels en een verzwakt immuunsysteem. Uv-A-stralen dringen zelfs door ramen die geen uv-beschermlaag hebben. In de schaduw zitten of een zonnehoed dragen, beschermt slechts gedeeltelijk. Zelfs op een mistige of bewolkte dag zijn alle vormen van zonnestralen aanwezig en kunnen ze de huid beschadigen.

Oppervlakten om je heen, zoals water, zand, beton en gras, reflecteren de zonnestralen van de grond op je huid. Hierdoor word je blootgesteld aan een hogere dosis straling. Hoogte versterkt de zonnekracht: de zonnekracht neemt elke 300 meter met 4 procent toe.

Zorg dus dat je altijd goed beschermd naar buiten gaat

 

VERMINDER ZICHTBARE ZONNESCHADE

Hoewel huidveroudering door zonneschade onomkeerbaar is, zijn er wel producten die de zichtbaarheid van bepaalde symptomen zouden kunnen verminderen.

  • AHA-peeling: exfolieert het huidoppervlak waardoor pigmentvlekjes kunnen vervagen en je huid minder droog wordt. Je huid zal er egaler uitzien en een gezonde gloed krijgen.
  • Retinol: Retinol stimuleert het natuurlijke celvernieuwingsproces en vermindert rimpels en huidverkleuringen die zijn veroorzaakt door de schadelijke invloed van de zon.
  • Vitamine C: Vervaagt bruine vlekjes, beschermt tegen schade door milieuvervuiling en ondersteunt je huid en werking van je SPF-product bij de bescherming tegen de zon.
  • Antioxidantserums: Een mix van krachtige antioxidanten in deze serums ondersteunen je huid en de werking van je SPF-product bij de bescherming tegen de zon en tegen schade door milieuvervuiling.

 

GEVOLGEN VAN ZONNESCHADE

Zonneschade heeft korte- en langetermijngevolgen. Een teken van zonneschade die direct zichtbaar is op je huid is verbranding. In een milde vorm uit zich dit in een roodverbrande huid. In ernstige gevallen kunnen met vocht gevulde blaasjes of blaren ontstaan, gepaard met misselijkheid en duizeligheid.

De warmte van de zon kan je huid uitdrogen en de voorraad essentiële vetzuren uitputten. Hierdoor zal je huid er droog, schilferig en vroegtijdig gerimpeld uit gaan zien en dit kan samengaan met jeuk. Daarnaast kunnen er door zonlicht pigmentstoornissen optreden, en hierdoor kun je pigmentvlekken krijgen. Ook kan een verdikte opperhuid ontstaan, waardoor je huid er dof uit gaat zien.

De zon kan ook beschadiging van het collageen van je huid veroorzaken. Collageen is een eiwit dat de stevigheid van je huid behoudt. De afbraak van collageen in de diepere huidlagen kan resulteren in vroegtijdige tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes, doordat je huid zijn elasticiteit en stevigheid verliest.

Bovenstaande gevolgen van de zon op huidveroudering zijn vooral cosmetisch. Maar de zon kan een serieuze bedreiging voor je gezondheid vormen wanneer er daardoor huidkanker ontstaat. Herhaaldelijke zonverbranding en onbeschermde blootstelling aan de zon vergroot namelijk de kans op diverse vormen van huidkanker en in het ergste geval, een kwaadaardig melanoom.

Daarnaast is het verstandig om extra voorzichtig te zijn als je medicatie gebruikt die je huid gevoeliger kan maken voor de zon (bijvoorbeeld antibiotica).

 

15% ZON voordeel

15% ZON voordeel in de maand juli kunt u profiteren van maar liefst 15% ZONNIG voordeel, bent u ook zuinig op uw huid?!LOOkX Sun fluid SPF30 met natuurlijke zonnefilters biedt UVA- en UVB-bescherming tegen zonlicht en…

Stel direct uw vraag  • Volg ons op:
  • Art de Beauté op Facebook
  • Art de Beauté op Twitter